Generalitati

…si dupa 3 luni de incercari avem iarasi 2 liniute. Bucurie mare pe noi, pe parinti, bunici, frati si surori. Asteptam luna de luna sa nu mai vina ce trebuie sa vina fetelor lunar si uite ca s-a intamplat.

Bun: pasul 1: Programare la ginecolog pentru confirmarea unei sarcini, uterine, viabile.

Pasul 2: Programare la endocrinolog cu analizele TSH si FT4 facute inainte pentru a sti daca imi mareste doza de Euthyrox. In prezent iau 100 mg.

Pasul 3: Programare la hematolog care daca are confirmarea sarcinii cu activitate cardiaca de la ginecolog imi va da reteta pentru Clexane, vestitele injectii. Hematologul face reteta pentru o luna si urmeaza sa merg la el lunar pentru alte si alte retete pana cand nu va mai vi nevoie.

Astia au fost pasii in saptamana 6 de sarcina. Am vizitat toti medicii in ordinea de mai sus, am primit raspunsuri la intrebari, analize de facut, retete pentru injectii.

                                                   *** Ecografie 7 saptamani si 5 zile

In 22 octombrie 2013/ 7 saptamani si 2 zile fac analiza Chlamydia. Recoltarea a fost destul de neplacuta si sper sa nu o mai repet.

In 23 octombrie 2013/ 7 saptamani si 3 zile fac primul set de analize: analizele obligatorii de trimestrul 1 plus Listeria si Toxoplasmoza la laboratorul Sibiu Vest. Analizele le ridic in 31 octombrie si surpriza : am toxoplasmoza pozitiva. Eram disperata. Chiar nu credeam ca asa ceva se poate intampla. La sarcina anterioara am facut analiza si a iesit negativa. Deci, undeva in perioada martie- octombrie am contactat infectia. Si nu imi pot imagina cum: nu am pisica, nu am intrat in contact cu pisici, legumele si fructele le spal, carne consum doar foarte bine gatita…sunt in zona crepusculara.

Ma gandesc in mintea mea de fata care spera, ca e gresita analiza si in aceeasi zi merg la alt cabinet, alt laborator si repet analizele plus testul de aviditate care detecteaza mai precis cand a avut loc infectia. Acum urmeaza sa astept rezultatele si sa stau in chin cateva zile, sa sper, sa ma rog, sa citesc despre toxoplasmoza si riscurile ei ( si slava domnului ca mai bine nu mai citeam nimic).

Intre timp i-am vizitat pe ambii ginecologi. Prima, o doamna a fost putin mai reticenta si a zis ca de obicei se recomanda avort. O doamne NOT AGAIN. Chiar nu vreau sa aud varianta asta. Al doilea, un domn, pana in 40 de ani mi-a dat ceva sperante, a mai avut doua cazuri, cu sarcina cu toxoplasmoza, cu tratament luat si bebe sanatos la nastere. De aici am plecat mai optimista si sper sa raman asa 🙂

In 2 noiembrie 2013/ 8 saptamani si 5 zile, intr-o sambata, ma trezesc, dau refresh la e-mail ca de obicei si surpriza: au sosit rezultatele de la toxoplasmoza. Desi speram sa iasa negative sunt pozitive:

IgG: 200 IU/ml

IgM: 7.91 metoda CMIA

        : 4.57 metoda ELFA

Acum singura speranta s-a pus pe seama testului de aviditate (Testul de aviditate IgG reprezinta o metoda care permite diferentierea unei infectii recente de o infectie mai veche), care mai dureaza cateva zile.

7 Noiembrie/ 9 saptamani si 4 zile. Primesc rezultatul testului de aviditate. O doamne am plans inainte sa deschid atasamentul e-mail-ului, m-am tinut in brate cu sotul, am zis un doamne ajuta dar NUUUUU!!! Este exact cum nu ne doream. O doamne!!! De ce trebuie sa fie totul cu susul in jos??? Am plans sa ma descarc pana sa ma pot imbarbata si sa mai sper inca la o solutie.

Rezultatul IgG aviditate este 0.079.

  • Daca este <0.200 sugera o infectie recenta, in ultimele 4 luni
  • Daca este >0.300 indica probabilitatea unei primoinfectii mai vechi de 4 luni.

Starea mea de spirit de ieri era sub orice critica, am inceput iarasi sa citesc pe internet fel si fel de cazuri, fete care au trecut prin aceleasi probleme ca si mine. Multe au avut un rezultat pozitiv, o nastere usoara cu un bebe sanatos, altele au facut avort pentru ca asa le-a spus primul medic la care au fost.

Am citit de o doamna doctor din Bucuresti care ar fi cea mai buna pe toxoplasmoza in sarcina. Se numeste Carmen Cretu si in 18 noiembrie avem programare la dansa la clinica Ecoparadiagnostic. Pana atunci incerc sa fiu optimista, sa ma rog cat de bine pot. Vreau sa profit de fiecare urma de speranta. Am incredere in D-zeu ca daca a facut posibila aceasta sarcina, nu ne-o va lua. Ma rog sa ne dea un bebe sanatos si sa duc sarcina la termen. Ma rog acum doar pentru el sau ea 🙂 sa fie puternic/a, ca mami si tati fac tot posibilul sa il/ o aduca in aceasta lume.

Ma imaginez de atatea ori cu un bebe pe care il ingrijesc si il iubesc neconditionat, poate cateodata chiar il sufoc de atat dragoste. Instictele materne s-au dezvoltat inca de la inceputul anului. Refuz sa cred ca infectia a trecut la bebe, refuz sa cred ca fac parte din acel putin procentaj de femei care trasmite boala la bebe. Cred cu tarie cu D-zeu ne va ajuta si ne va intari si va face o minune.

Azi 8 noiembrie 2013/ 9 saptamani si 5 zile, am luat analizele de Chlamydia. Nu s-a detectat prezenta ei. Slava domnului. Ca de o aveam si pe asta intram la nebuni :)). Macar o veste buna pentru un inceput de weekend.

P.S: Desi imi era foarte groaza de injectii si de ideea de a mi le face singura pana voi naste, vreau sa spun ca m-am obisnuit cu ele si as face si 10 pe zi doar sa stiu ca bebele e sanatos.:)

***ca fapt divers, am gasit pe internet un site in care exista un programel care interpreteaza o gramada de analize: http://www.sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Leave a comment