Croatia- Brela 2012

A 5-a zi de concediu ne-a indrumat pasii catre Brela, o statiune situata pe coasta dalmata cu o plaja de 6 kilometri aflata la poalele unor munti ce ating 1300 m acoperiti total de conifere. Fiecare golfulet al plajei Brela pare o ascunzatoare naturala in care te poti bucura, ferit de priviri indiscrete, atat de soare cat si de umbra pinilor si a brazilor care coboara pana aproape de apaSimbolul localitatii este o stanca impunatoare, Kamen Brela, ce se ridica din apa de o limpezime rar intalnita.

In lipsa apei, statiunea Brela ar putea aminti mai degraba de o localitate montana. Mixul de apa extrem de clara si munte te face sa nu iti mai doresti sa pleci de acolo. Natura te copleseste: munti inalti, plaje cu pietris, ape limpezi, umbra naturala a pinilor pe plaje…

Majoritatea turistilor sunt nemti, italieni, personalul localurilor stiind foarte bine limba germana. Este o statiune mai mult pentru familii si oameni trecuti de prima tinerete, insa am vazut si tineri…ce-i drept, in numar mai mic, lucru care practic nu ne-a deranjat absolut deloc.

Preturile sunt destul de acceptabile. Cazarea gasita de noi pe cont propriu si care a fost un apartament cu 2 camere, un balcon, o baie si bucatarie utilata cu de toate ne-a costat 70 euro pe noapte. Este o statiune in care isi poate permite aproape oricine sa mearga, unde preturile sunt in functie de pretentiile fiecaruia.

Se pot practica o multitudine de sporturi nautice si se organizeaza multe excursii pe insulele din vecinatatea statiunii…asa ca nu ai cum sa te plictisesti absolut deloc.

Este de preferat sa iti cumperi papuci pentru pietre, altfel este cam incomod sa te deplasezi pe plaja si in apa.

Am sa las sa vorbeasca imaginile de la sine:

Vila Ambasador unde am fost cazati

Makarska– staiune din apropiere de Brela

Parasailing– o dorinta devenita realitate. Am stat in aer la aproape 200 m inaltime si timp de 10 minute am putut sa vad de sus intreaga panorama: muuulta apa, munte, verdeata si eu cu ele 🙂

Am petrecut 5 zile superbe in Brela, sper sa revin peste ceva vreme si nimic sa nu se schimbe…pentru ca totul este perfect.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s