Praga- 2016

Ziua 1

E ora 5 dimineata, bezna, “alergam” pe autostrada si ne îndreptam singurei către Praga. Va fi primul dar si probabil ultimul City Break pe anul acesta. Par pesimista in vederea călătoriilor pe anul acesta dar macar l-am început in forța si poate socotelile mele se vor schimba pe parcursul anului…

Ar trebui sa ajungem in jurul orei 18:00 cel tarziu la destinație; cazare la un hotel pe care l-am urmărit timp de câteva saptamâni pe Booking si am facut rezervarea prin cadrul agenției de turism a surorii mele la un super pret.

Am ajuns la ora 16 ne-am cazat si am plecat sa cutreieram putin centrul vechi si sa luam cina. Orașul imi place nespus, e probabil cel mai frumos oraș văzut de mine pana acum. Exista fara doar si poate o armonie între vechi si nou. Ziua 2

Azi am vizitat pe o vreme rece si umeda, Muzeul, Podul Carol si Dansing House.

Podul Carol si împrejurimile sunt o minunăție, străbătute continuu de turiști dornici sa faca fotografii din orice unghi. Ici colo grupulețe de cantăreți care creeaza o atmosfera de vis.Dancing House- Este uni dinner cele man interesante cladiri construite in Praga la sfarsitul secolului 20, ce reprezinta un barbat si o femeie care danseaza.

Ziua 3
Avem la activ peste 30 de km făcuți pe jos,  oboseala își spune cuvântul, dar rămânem cu niste amintiri foarte frumoase. Astăzi a fost o zi cu soare si am avut plăcerea sa revedem Podul Carol, dupa ce am vizitat împrejurimile Castelului din Praga, cocoțat pe un deal.  De sus se vedea frumosul oraș in toata splendoarea lui. 

In incinta castelului sta mareata catedrala Sfântul Vitus, o bijuterie fara doar si poate atât pe interior cat si pe exterior.  
Către Podul Carol din nou… 

Am terminat vizita cu urcarea in turnul care găzduiește Ceasul Astronomic Liftul interior si scările care duc in turn.

Privelistea care se vede din turn, absolut superb.

Ziua 4

In drum spre tara ne-am oprit sa vizitam Osuarul din Sedlec. O ciudățenie de biserica pentru unii, o capodopera pentru alții. este construit in stil gotic in anul 1400.


Mănăstirea din Kutna Hora 

Vrei si tu sa vizitezi Praga? Apelmaza cu incredere la agentia ALTVINTUR

Advertisements