Ingrediente:
– 1 pui de aprox;
– 300 gr radacina telina
– 100 gr radacina patrunjel
– 2 morcovi mari
– sare, piper
– putin patrunjel pentru servit
Preparare:
- Puiul curatat bine se spala in apa rece. Se pune intr-o oala mare si se acopera cu apa rece . Se pune la fiert la foc mic.
- Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Le punem in supa plus 2 lingurite sare si lasam in continuare la fiert la foc mic, cat sa bolboroseasca usor.
* nu lasati sa clocoteasca supa, aceasta se va tulbura. - Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra. Cand vedeti ca nu se mai face spuma stergeti marginea oalei de spuma intarita cu un servetel umed si apoi puneti capacul la oala ca sa nu scada supa prea tare. Lasati la fiert inca 2 ore.
- Asezati o strecuratoare deasupra unei oale goale si strecurati supa pentru a fi mai limpede.
Ingrediente galuste de gris:
– 2 oua
– 7-8 linguri gris
– 1 lingurita ulei
– sare
1. Se bat ouale cu sare si ulei. Se adauga apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana se obtine consistenta dorita.
* ca aluatul are consistenta dorita atunci cand treceti cu furculita prin el si darele raman vizibile. Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris fiindca si daca puneti prea mult nu e bine, galustele vor iesi tari.
2. Dati focul pe mic sub oala cu supa astfel inca aceasta sa nu clocoteasca, altfel galustele s-ar imprastia.
* daca vedeti ca prima galusca se imprastie inseamna ca ati pus prea putin gris, va opriti si mai adaugati putin.
5.Servim supa cu piper si patrunjel.