Cartofi frantuzesti

O mancarica buna, putin cam caloricainsa foarte rapid de pregatit.

Ingrediente:

– 6-7 cartofi mari

– 6 oua

– 200 g cascaval

– 400 g smantana

– 150 ml lapte

– 2 linguri faina

– 2 linguri unt

Preparare:

1. Se pun cartofii la fiert in coaja, cu o lingura de sare, ca sa nu se sfarme. Oale se fierb si ele in apa cu sare pentru a nu se crapa.

2.  Preparam sosul: se incing cele doua linguri de unt si se adauga faina. Apoi se ia de pe foc, se adauga smantana si laptele si se mai pune la fiert cam 5 min. Se condimenteaza dupa gust.

3. Dupa ce fierb cartofii, se curata si se taie cubulete. Intr-un vas de yena/ ceramica uns in prealabil cu putin unt se aseaza pe straturi:

– cubuletele de cartofi,

– oua taiete marunt,

– cascaval (razuit prin razatoarea mare)

– se acopera cu sosul preparat mai devreme. Apoi iar cartofi, oua, cascaval, sos etc.

4. Se acopera totul cu cascaval si smantana si se introduce la cuptor cca 20 de min la temperatura de 170 grade.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s