Dublu test

18 noiembrie 2013- Sapt. 11

Vineri 15 noiembrie 2013 am fost la un nou ecograf, din nou cu mari emotii pentru ca nu aveam de unde sa stiu ce s-a mai intamplat cu bebele in ultimele 2 saptamani. Eram la sfarsitul saptamanii 10. La ecograf am vazut pentru prima oara cum se misca manutele si piciorusele si a fost un sentiment de nedescris. M-au napadit lacrimile ma uitam la sotul meu si el la mine, amandoi emotionati si fericiti. Bebele masoara 36,9 mm, se afla in grafic, totul este bine. Slava Domnului ca pana in prezent suntem bine.

A fost una dintre cele mai fericite zile dupa atatea zile de suparare in care am aflat fel si fel de rezultate de la diverse analize, unele proaste, altele bune.

Mai jos postez o fotografie a ecografiei facute la 10 saptamani si 4 zile cu bebele energic:

In 24 noiembrie sau macar in ultima saptamana din noiembrie trebuie sa imi fac programare pentru analize si dublu test.

Din 20 noiembrie iau Clexane de 0,4. Am avut mari emotii si aici pentru ca ma gandeam ca doza este dubla si probabil va fi mai rau cu injectarea lor. Dar nu e chiar asa. Am sa iau fiecare schimbare din sarcina ca pe una benefica si am sa ma bucur pentru fiecare zi care a trecut cu bine.

P.S.: Clexane este destul de greu de gasit. A fost sotul prin nenumarate farmacii sa imi ia si nimic. Am avut noroc cu o prietena care cunoastea o farmacista care ne-a ajutat cu 20 de injectii iar pentru diferenta de 10 am vizitat din nou hematologul pentru a-mi prescrie o reteta.

In disperare, am cautat pe net inclusiv persoane care ar vinde injectii care le-au ramas dupa nastere si am avut bucuria de a lua legatura cu o fata din Bucuresti si care urmeaza sa imi trimita 8 injectii pe gratis. Avem chiar si multe lucruri care ne leaga: o sarcina pierduta, casatoria facuta in aceeasi zi (eu cea religioasa, ea cea la starea civila si 3 mutatii genetice). Multumesc Cristina pentru sufletul mare de care ai dat dovada.

20 noiembrie 2013- Rezultate partiale toxoplasmoza

Nu am facut azi dimineata bine ochi ca am dat refresh la e-mail si se pare ca mi-au sosit analizele partiale de toxoplasmoza facute la Bucuresti.

Ac anti Toxoplasma Gondi IgA este pozitiv cu o valoare de 4,43 IP- ramane pozitiv 6-9 luni de la debutul bolii.

– <0,9 negativ

– 0,9-1,1 incert

– >1,1 pozitiv

ADN Toxoplasma Gondii nedecelabil. Nu s-a detectat ADN Toxoplasma gondii.

Rugamintea doamnei parazitolog Cretu Carmen a fost de a nu intrerupe tratamentul cu Rovamycina si sa ii trimit ecografia din saptamanile 12-14. Sambata o sa incerc sa iau legatura cu aceasta si telefonic pentru a imi raspunde la unele intrebari.

Astept cu mare stres rezultatul IgE care ramane poztivi 4-6 luni de la debutul bolii. Doamna doctor zicea ca daca si acesta iese pozitiv va trebui sa luam o decizie. Groaznic. Cum poti ca viitor parinte sa iei asa o decizie? Nici nu vreau sa ma gandesc pana acolo. Daca se poate voi face si amniocenteza unde se poate vedea clar daca infectia a trecut placenta.

Macar faptul ca in ADN-ul meu nu se regaseste aceasta toxoplasma gondii ma face sa ma simt mai bine.

Oricum cazurile de trasmitere la fat in primul trimestru sunt de 15%. Astept cu nerabdare ecografiile unde se poate identifica foarte bine daca ar exista anomalii.

Sper ca D-zeu ne asculta rugaciunile si are grija de durerea sufletului nostru si vom avea un caz fericit, ca si multe altele.

28 noiembrie 2013- Sapt 12 si 4 zile

Am avut de facut o ecografie morfofetala unde am aflat ca totul este bine, masuratorile sunt bune si apoi mi s-a facut recoltare de sange pentru dublu test care a urmat si de completarea unei fise. Rezultatele vin peste 2 saptamani. Bebele nu a fost asa energic ca la ecografia anterioara, dar probabil stia ca il masuram si era timid. Ma bucur ca ecografic totul este bine si speram cu ajutorul lui D-zeu sa fie bine si din celelalte puncte de vedere.

Inca astept ultimul rezultat de la Bucuresti si probabil ca saptamana asta voi cunoaste din nou emotia de a deschide un e-mail.

La ginecologie mi s-a recomandat ca incepand cu saptamana 16 sa fac amniocenteza. Urmeaza sa ma interesez unde sa o fac (probabil la Cluj la Ginecologie 2), cat costa, daca e dureroasa, ce riscuri are etc…

3 decembrie 2013- Sapt 13 si 2 zile

Azi dimineata a sosit si ultimul rezultat de la Bucuresti.

IgE 3,06 ( >1,1 pozitiv).

Asadar cred ca va urma amniocenteza. Sunt suparata foc dar ma gandeam ca daca indicele de aviditate a fost mic nu avea cum IgE sa iasa negativ.

In timpul zilei am trimis un e-mail clinicii in care solicitam o convorbire telefonica cu Dna Cretu Carmen si seara in jurul orei 20 am fost sunata si dna doctor mi-a raspuns la intrebari.

Concluziile sunt urmatoarele:

– tratamentul cu Rovamycine trebuie continuat;

– mi s-a recomandat amniocenteza si dna Cretu a zis ca daca se poate mostra de lichid amniotic sa o trimit la ei spre analiza. In functie de cum se va putea face asta cand voi fi la Cluj o sa o facem sau nu. Daca nu o pot trimite ramane sa fie analizata acolo si trimit rezultatul la Bucuresti.

 

 

 

Leave a comment