Cheescake cu branza de vaci si stafide

La sfarsit de saptamana este binevenit un desert usor si fresh si mai mult decat perfect este cheescake-ul cu branza de vaci. Reteta am facut-o dupa cea gasita pe site-ul lui Teo.  Este a doua oara cand reusesc sa fac reteta si mi-a iesit de fiecare data foarte bine.

Asadar ingredientele pentru crusta:

– 200g faina

– o lingurita praf de copt

– 100g zahar

– un ou

– 100g unt

– vanilie dupa gust

– un praf de sare

Am mixat zaharul, vanilia, apoi am adaugat faina, praful de copt si sarea, pana devine un aluat omogen.

Tava cu pereti detasabili (diametru de 26 CM) am tapetat-o cu hartie de copt (pe care am decupat-o dupa fundul detasabil), iar marginile le-am dat cu unt si putina faina. Aluatul obtinut deja se intinde pe o planseta pudrata cu faina si se mai framanata pret de cateva clipe. 2/3 din aluat se foloseste pentru tapetarea fundului tavii, iar restul se pune pe marginea tavii.

Pregatim tava (una rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), respectiv tapetam fundul cu hartie de sopt si marginile le dam cu unt si faina. Incingem cuptorul la 180 de grade. Mutam aluatul pe planseta pudrata cu faina, il mai framatam putin. 2/3 din aluat se aseaza pe fundul tavii, din restul de aluat de face o margine de jur imprejur. Cel mai simplu e sa modelati aluatul ca si plastilina. O data crusta facuta, dam tava la cuptor 10 minute, pana crusta se rumeneste frumos. Intre timp, pregatim crema.

Ingrediente pentru crema:

– 1 kg branza de vaci

– 200g zahar

– coaja de la o lamaie

– 100g faina

– 4 oua

– 200 ml smantana

– o lingurita extract de vanilie din pastaie

– stafide

Se mizeaza branza, zaharul si coaja de lamaie, apoi faina si oule, pe rand, unul cate unul iar la final smantana si vanilia. Dupa ce cele 10-15 min au expirat, se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura facuta mai devreme si se niveleaza. Cheescake-ul se va coace intre 50-70 minute la 180 grade.

Reteta spune ca e bine sa lasam prajitura peste noapte la frigider, insa noi am servit imediat dupa ce   s-a racit. Se poate servi cu frisca, toping de gem, dulceata dupa preferintele fiecaruia.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s