Salina Turda

3 Suisses - VIP

Este a doua oara in care mi-am planificat sa ajung la salina, prima data fiind acum multi ani cand eram inca studenta, cand inca nu se apelase la fondurile europene de modernizare a acesteia. A doua prima impresie a fost de uimire in sensul bun. Se vedea cu ochii liberi investitia si la fel se vedea pe chipurile oamenilor placerea de a fi acolo jos in adancul pamantului.

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, unde lucrarile miniere si utilajele folosite la transportul sarii se afla intr-o stare de conservare excelenta.  

In urma proiectului PHARE 2005 in valoare de 5,8 milioane de euro (din care 63% au fost fonduri europene iar diferenţa fiind asigurată de Consilul local Turda şi Consiliul Judeţean Cluj) a fost modernizata salina pentru creşterea atractivităţii turistice, devenind unul dintre cele mai impotante obiective turistice ale Transilvaniei.  

-In Mina Terezia accesul pe vatra minei se face pe scări sau cu un ascensor acre poate fi luat de la Mina Rudolf. Lacul subteran ofera turiştilor o plimbare romantică cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare.

 

In Mina Rudolf : s-au construit un lift panoramic, o  pista de minigolf, două piste de minibowling, un teren de sport, un amfiteatru cu 180 de locuri, un carusel şi un loc de joacă pentru copii

 

Recomand tuturor acest obiectiv turistic pe care il avem in Trasilvania si mai multe informatii despre istoria locului, programul de vizitare, si chiar sejururi le gasiti aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s